صفر تا صد تحصیل پزشکی در ترکیه

کشور ترکیه دارای دانشگاه‌های معتبر و بزرگ در سطح بین المللی است و در زمینه پزشکی نیز از اعتبار جهانی برخوردار است. رشته پزشکی از محبوب ترین و پرطرفدار ترین رشته های تحصیلی در ترکیه است که هرساله دانشجویان بسیار زیادی از سراسر دنیا به خصوص دانشجویان ایرانی را به منظور تحصیل در ترکیه به سوی خود جذب می کند.سیستم آموزشی ترکیه از سال ۲۰۰۱ به سیستم آموزشی اتحادیه اروپا پیوسته است از این رو تمام مدارک آموزشی صادره از کشور ترکیه مورد تایید اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی می باشد.

از طرفی دانشگاه‌های ترکیه همکاری نزدیک علمی با دانشگاه‌های معتبر جهانی داشته و اساتید بین المللی کشورهای آمریکایی و اروپایی در آن تدریس می‌کنند. از اینرو دانشجویان این فرصت را دارند که ضمن برخورداری از سطح کیفی بالای آموزشی در اجرای پروژه های مشترک با دانشگاه‌های تراز اول بین المللی شرکت نمایند.

دوره‌ی پزشکی در ترکیه ۶ ساله می باشد. در سه سال اول تحصیل دانشجویان علاوه بر شرکت در کلاس‌ها می بایست تحقیقات آزمایشگاهی و بالینی را نیز انجام دهند. در سال چهارم و پنجم خود دانشجویان مشغول انجام آزمایشات و تشخیص بیماری‌ها و پیدا کردن راهکاری برای درمان آن‌ها می‌شوند و در سال آخر به صورت کارآموز در بیمارستان‌ها حضور می‌یابند.

مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه

از جمله دلایلی که تحصیل پزشکی در ترکیه مورد توجه بسیاری از دانشجویان ایرانی قرار گرفته است می توان به معتبر بودن مدارک پزشکی در سطح بین المللی اشاره کرد.مورد تایید بودن 15 دانشگاه پزشکی ترکیه از نظر وزارت بهداشت ایران در سال 2021،نزدیکی مسافت، امکان سفر به ترکیه بدون ویزا که دانشجویان پس از ورود باید اقامت تحصیلی دریافت نمایند، بالا بودن سطح علمی دانشگاه های ترکیه، نزدیک بودن فرهنگ دو کشور و پایین بودن هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشور های اروپایی اشاره کرد. همچنین از دیگر مزایای مهم تحصیل پزشکی در ترکیه ارائه کارت طبابت بین المللی به فارغ التحصیلان می باشد. از طرفی پزشکی در ترکیه به زبان های ترکی یا انگلیسی ارائه می شود و با توجه به ارائه دوره پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی، دانشجویان از دانش و سطح علمی بین المللی برخوردار خواهند شد و به راحتی می توانند در کشورهای اروپایی و انگلیسی زبان به ادامه تحصیل و یا کار بپردازند.

برای بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل پزشکی در خارج از کشور را دارند مهم است که دانشگاه مورد نظر آنها  مورد تأیید  وزارت بهداشت کشورمان باشد. لیست زیر دانشگاه های ترکیه را که مورد تأیید وزارت بهداشت ایران  در سال تحصیلی 2023 2022 هستند را معرفی کرده است.

لیست دانشگاه‌های ترکیه تأییدشدۀ وزارت بهداشت 2023- 2022

در ادامه به معرفی 10 دانشگاه برتر ترکیه در رشته دندانپزشکی و پزشکی در سال 2022 به نقل از موسسه تایمز می پردازیم.

بهترین دانشگاه های پزشکی ترکیه 2022

ردیف

نام دانشگاه

رتبه

1

 دانشگاه حاجی تپه (Hacettepe University)

301-400

2

دانشگاه استانبول (Istanbul University)

401-500

3

دانشگاه جراح پاشا استانبول (Istanbul University-Cerrahpaşa)

501-600

4

دانشگاه کوچ (Koç University)

501-600

5

دانشگاه آجی بادم (Acıbadem University)

601+

6

دانشگاه آکدنیز (Akdeniz University)

601+

7

 دانشگاه آنکارا(Ankara University)

601+

8

دانشگاه آتاتورک(Atatürk University)

601+

9

 دانشگاه باهچه شهیر(Bahçeşehir University)

601+

10

دانشگاه باشکنت (Başkent University)

601+

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه

برای تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه متقاضی باید دارای مدرک دیپلم باشد یا در سال آخر دبیرستان مشغول به تحصیل باشد. همچنین متقاضیان باید برای ورود به دانشگاه های پزشکی ترکیه در آزمون YOS شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نمایند. آزمون یوس از ۲ بخش تشکیل شده است. بخش اول آزمون YOS شامل؛ سوالاتی از دروس ریاضی , هوش و هندسه می باشد و بخش دوم جهت ارزیابی تسلط متقاضیان به زبان ترکی  است که در آن به هر داوطلب با توجه به تسلط زبان ترکی نمره A,B,C داده خواهد شد اما اگر دانشجو حد نصاب لازم را در این قسمت کسب نکند، باید دوره ۱ساله زبان ترکی TOMER‌را بگذراند و نمره قبولی را در آزمون نهایی بدست آورد تا بتواند در کلاس‌های پزشکی شرکت نماید. بعضی از دانشگاه های پزشکی ترکیه ملاک پذیرش دانشجو را بر آزمون دیگری تحت عنوان آزمون SAT قرار می دهند اما آزمون YOS فراگیرتر است و دانشگاه های بیشتری نتیجه این آزمون را ملاک عمل قرار می دهند.

تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی

برای تحصیل  پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی متقاضی پس از کسب قبولی در آزمون ورودی باید  مدرک آیلتس حداقل ۶ را ارائه دهد.

شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه

دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان شرایط سنی خاصی در نظر نگرفته اند. البته برای قبولی در آزمون SAT فردی که سن کم تری دارد، شانس بیشتری هم خواهد داشت.

اعتبار مدرک پزشکی ترکیه در جهان

از جمله دلایلی که تحصیل پزشکی در ترکیه مورد توجه بسیاری از دانشجویان ایرانی قرار گرفته است می توان به معتبر بودن مدارک پزشکی در سطح بین المللی اشاره کرد.مدارک تحصیلی دانشجویان بین المللی که در دانشگاه‌های ترکیه تحصیل می‌کنند، در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکا و جهان معتبر است. سیستم آموزشی ترکیه از سال ۲۰۰۱ به سیستم آموزشی اتحادیه اروپا پیوسته است از این رو تمام مدارک آموزشی صادره از کشور ترکیه مورد تایید اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی می باشد. از طرفی دانشگاه‌های ترکیه همکاری نزدیک علمی با دانشگاه‌های معتبر جهانی داشته و اساتید بین المللی کشورهای آمریکایی و اروپایی در آن تدریس می‌کنند. از اینرو دانشجویان این فرصت را دارند که ضمن برخورداری از سطح کیفی بالای آموزشی در اجرای پروژه های مشترک با دانشگاه‌های تراز اول بین المللی شرکت نمایند.

مدارک مورد نیاز پذیرش دانشگاه های پزشکی ترکیه

  • تکمیل فرم درخواست پذیرش از دانشگاه ها
  • مدرک دیپلم دبیرستان و ترجمه آن به ترکی یا انگلیسی
  • ریز نمرات دبیرستان و پیش دانشگاهی همراه با ترجمه انگلیسی یا ترکی
  • گواهی تسلط به زبان انگلیسی ( تافل یا آیلتس )
  • قبولی در آزمون ورودی دانشگاه بین المللی
  • پرداخت هزینه پذیرش

تخصص پزشکی در ترکیه

پزشکان عمومی که قصد تحصیل در رشته های تخصص پزشکی در ترکیه را دارند، باید دارای دانش زبان انگلیسی و دانش علوم پزشکی عمومی باشند. پزشکان عمومی به منظور ارزیابی این دو دانش باید در آزمون STS و آزمون TUS شرکت کنند. متقاضی باید ابتدا در آزمون STS که مربوط به آزمون زبان انگلیسی است  شرکت کند و پس از قبولی در این آزمون باید در  آزمون TUS نیز شرکت کند.  متقاضی پس از آنکه در این دو آزمون نمره قبولی را کسب کند می تواند نسبت به اخذ پذیرش تخصص پزشکی در ترکیه اقدام نماید.

آزمون TUS

آزمون TUS برای ورود به دوره تخصص پزشکی در ترکیه است که هر سال 2 بار در ماه ­های آپریل و سپتامبر برگزار می­ شود. زبان این آزمون ترکی است و متقاضیان باید به زبان ترکی مسلط باشندحداقل نمره قبولی در این آزمون 45 از 100 است. این آزمون شامل 2 بخش امتحانی است که در یک روز برگزار می ­شود.

بخش اول آزمون TUS شامل 120 سوال  با 150 دقیقه زمان و شامل موارد زیر می­باشد:

  • Anatomy
  • Physiology-Histology-Embriyology
  • Biochemistry
  • Microbiology
  • Pathology
  • Pharmacology

 

بخش دوم آزمون شامل 120 سوال  با 150 دقیقه زمان و شامل موارد زیر می­باشد:

  • Medicine
  • Pediatric
  • General Surgery
  • Obs & Gayne

مدت زمان دوره تخصصی پزشکی ترکیه

متقاضیان تحصیل در دوره های تخصصی پزشکی ترکیه باید دارای مدرک پزشکی عمومی باشند و دوره ۶ ساله پزشکی عمومی را گذرانده باشند. این متقاضیان برای تحصیل در رشته های تخصصی پزشکی باید در حدود ۴ سال تحصیل کنند.

تحصیل پزشکی در ترکیه بدون کنکور

تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه بدون آزمون یوس نیز امکان پذیر است و دانشجو می توانند بدون آزمون برای پذیرش اقدام نمایند. این دانشگاه ها هر ساله سهمیه مشخصی برای پذیرش دانشجویان بین المللی در نظر می گیرند.از شرایط مورد نیاز برای تحصیل پزشکی در ترکیه بدون کنکور داشتن مدرک دیپلم یا دانشگاهی با معدل بالا ( 17 تا20 ) و مدرک زبان انگلیسی آیلتس 6 یا تافل 80 می باشد.

هزینه تحصیل پزشکی بدون کنکور در ترکیه

دریافت پذیرش بدون آزمون از دانشگاه‎های ترکیه در رشته‌های زیرمجموعه علوم پزشکی شهریه‌ای بین 10 تا ۲۵هزار دلار دار.

بورسیه پزشکی ترکیه

دانشجویان بین المللی از سراسر جهان می‌توانند نسبت به اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های پزشکی ترکیه اقدام کنند. بورسیه تحصیلی ترکیه طیف گسترده‌ای از مزایا را به دانشجویان ارائه می‌دهد.این بورسیه های تحصیلی هزینه خوابگاه و سکونت دانشجویان، شهریه دانشگاه، هزینه‌های بهداشتی و حتی  هزینه سفر دانشجویان بین المللی در حین تحصیل را تامین می کنند. از جمله دانشگاه های ترکیه که بورسیه تحصیلی پزشکی ارائه می دهند می توان به دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه بیرونی و دانشگاه یدی تپه اشاره کرد.

انواع بورسیه پزشکی در ترکیه

بورسیه های پزشکی در ترکیه را می توان به دو دسته تقسیم کرد که عبارت است از:

  • بورسیه دولت ترکیه
  • برنامه بورسیه علوم پزشکی ابن سینا
  • بورسیه پزشکی ترکیه بورسلاری
  • بورسیه علوم پزشکی

تحصیل پزشکی رایگان در ترکیه

به عنوان بخشی از تحصیلات پزشکی در ترکیه ، اگر فردی بتواند در آزمون YOS که آزمون دانشگاه دولتی است ، قبول شود ، حداکثر 1500 دلار در سال به دانشگاه پرداخت می کند. اگر دانشجو بتواند 1 یا 2 سال اول را با نمرات عالی بگذراند ، می تواند ازبورسیه تحصیلی ترکیه استفاده کند. در این صورت ، فارغ از تحصیل رایگان ، در صورت کار پاره وقت ، می تواند تمام هزینه ها را تامین کند. به به طور کلی ، متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه می توانند از این بورسیه ها و کمک هزینه ها استفاده کنند و شرایط این است که دانشجوبان دارای معدل دیپلم بالای 18 و مهارت زبان باشند.

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه

هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه به نوع دانشگاه که دولتی یا خصوصی است بستگی دارد. در دانشگاه های دولتی این کشور متوسط هزینه تحصیل پزشکی  سالانه ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار می باشد اما در دانشگاه های خصوصی متفاوت است و ممکن چیزی در حدود ۲۰۰۰۰ دلار در سال باشد.

روابط عمومی
روابط عمومی

نویسنده و نویسنده محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چی میگردی؟
برچسب ها
اشتراک گذاری